BRONCHICUM SIRUP

info heading

info content


Bronchicum sirup i pasteleBronchicum sirup je tradicionalni biljni lek, koji je namenjen za olakšavanje iskašljavanja kod produktivnog kašlja, može se primenjivati kod bronhitisa i katara bronhija. Ima blago ekspektorantno i spazmolitično dejstvo. Sirup sadrži kao farmaceutski aktivan sastojak: tečni ekstrakt timijana,( Thymi extractum fluidum).
Timijan (lekovita biljka, farmaceutski aktivan sastojak ovog sirupa) je tradicionalno poznat po svom lekovitom dejstvu :
· Ekspektorans, olakšava iskašljavanje sluzi i smanjuje napor pri kašljanju (opušta spazam glatke muskulature bronhija)
· Antiseptik kod infekcija gornjih disajnih puteva (Timijan deluje antimikrobno na širok spektar gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija i patogenih gljivica).

Kontraindikacije :
Lek se ne sme uzimati ako se zna da postoji preosetljivost (alergija) na timijan, druge usnatice ili neki od sastojaka proizvoda.
Bronchicum sirup S nemojte upotrebljavati ukoliko patite od retke nasledne intolerancije na fruktozu, malapsorpcije glukoze-galaktoze ili deficijencije saharaze-izomaltaze (specifičnih metaboličkih bolesti).
Lek ne treba da uzimaju deca sa istorijom akutnog stenoznog laringo-traheitisa i astmatičari.
Ukoliko se tegobe ne smanjuju ili ako se javi dispnoja, povišena telesna temperatura ili gnojni ili krvavi ispljuvak, bez odlaganja se obratite svom lekaru!!!!
Upozorenja i mere opreza : Bronchicum sirup sadrži 5,6 vol % alkohola.
Konzumiranjem sadržaja cele boce, uneće se oko 4,4g alkohola.
Količina od 10ml Bronchicum sirupa odgovara 0,6 BU (jedinica belog hleba). O tome treba da vodite računa ako morate da se pridržavate dijete zbog dijabetesa.
U dozvoljenim dozama može se koristiti u trudnoći i dojenju. Nema teratogeni efekat.
Uputstvo

Mr farmacije Dragana Rajić
| NASLOVNA |SAVETOVALIŠTE |PROIZVODI |KOZMETIKA |APARATI |AKCIJA |

APOTEKA PARAĆIN