Zelena kafa

zelena kafa za mrsavljenje apoteka Dren Paracin

Prekomerni unos nemasne hrane bogate ugljenim hidratima i belančevinama, dovodi do njihove konverzije u masne kiseline i deponovanja u masno tkivo. Često se višak energije unosi pretežno iz ugljenih hidrata, testa i slatkiša, a tada su za mršavljenje najdelotvorniji preparati koji smanjuju apsorpciju glukoze iz intestinalnog trakta, a najbolje dejstvo na gubitak telesne mase i regulaciju glikemije pokazali su sastojci zelene kafe.

Zrno zelene kafe sadrži fenolna jedinjenja sa antioksidantnom aktivnošću od kojih su najznačajnije hlorogena i kafeinska kiselina. Ova jedinjanja reaguju sa slobodnim radikalima i sprečavaju reakcije lipidne peroksidacije koje su odgovorne za nastanak većine oboljenja u ljudskom organizmu.

Hlorogena kiselina kao aktivni princip ekstrakta zelene kafe deluje na nivou intestinalnog trakta, inhibira apsorpciju glukoze iz tankog creva i ima ulogu u homeostatskoj kontroli glikemije. Takođe, doprinosi poboljšanju distribucije minerala u tkivima, što je u direktnoj korelaciji sa redukcijom holesterola i triglicerida u plazmi.

Zelena kafa sadrži kofein koji je stimulator centralnog nervnog sistema, povećava koncentraciju i budnost, smanjuje zamor, ubrzava rad srca, povećava krvni pritisak i smanjuje apetit, zatim mineralne materije, vitamine B grupe od kojih je najzastupljeniji nijacin i aromatične materije. Od aminokiselina u Zelenoj kafi najzastupljeniji je triptofan, prekursor serotonina, neurotransmitera koji je važan za raspoloženje i ponašanje, smanjuje anksioznost, izaziva osećaj sitosti i ima ulogu u regulisanju sna.

Zelena kafa preparat kao pomoćne sastojke sadrži prženi ječam, raž, cikoriju i šećernu repu, prirodne biljne komponente bogate vlaknima, koja imaju značajnu ulogu kako u regulisanju telesne težine ali i detoksikaciji organizma.

Tečan ekstrat Zelene kafe dobija se iz zrna organski uzgajane kafe (nisu prskana herbicidima). Zrna se u reaktorima ekstrahuju vodenom parom. Tečan ekstrat se zatim podvrgava postupku Liofilizacije (NASA tehnologijom) gde se na veoma niskim temperaturama (-70ºC) u apslutnom vakumu vrši sušenje ekstrata Zelene kafe, što je izuzetno komplikovan i skup proces (npr. primenjuje se u Farmaciji u proizvodnji vakcina).

Postupkom Liofilizacije u ekstratu Zelene kafe se sve aktivne i hranjive supstance sačuvane 100%. Drugi proizvodjači tečni ekstrat ne tretiraju Liofilizacijom, već ga suše na toploti, čime se gubi dragoceni kvalitet aktivnih i hranjivih materija.

Proizvod se uzima jednom dnevno. Primenjuje se bez dodatnih restriktivnih dijeta uz umerenu fizičku aktivnost. Smanjuje apetit, reguliše metabolizam, povećava potrebu za unošenjem tečnosti, rešava problem opstipacije (zatvora), sve u sprezi sa smanjenjem telesne težine. Oslobađa iz organizma sve štetne materije i toksine – detoksikacija. Uz gubitak telesne težine, proporciono se povećava mišićna masa u odnosu na masno tkivo i smanjuje indeks telesne mase.

(Napitak se ne preporučuje deci, trudnicama, dojiljama, osobama sa srčanim oboljenjima, visokim krvnim pritiskom i dijabetesom.)
APOTEKA PARAĆIN
| NASLOVNA |SAVETOVALIŠTE |PROIZVODI |KOZMETIKA |APARATI |AKCIJA |

APOTEKA PARAĆIN