info heading

info content


Varumin prirodni preparat biljni

Varumin®

„Iz prirode, za život“

Varumin je biljni preparat u obliku peroralnog rastvora namenjen za poboljšanje opšteg stanja i otpornosti organizma u stanjima iscrpljenosti. Varumin ne sadrži hemijske dodatke, sastavljen je isključivo od biljnih sirovina.

  • Brzo i efikasno deluje
  • Ne sadrži alkohol
  • Ne sadrži šećer

Varumin pakovanje sadrži dve bočice:
Varumin 1 (50 ml peroralnog rastvora)
Varumin 2 (200 ml peroralnog rastvora)

Terapijske indikacije: Akutne i hronične bolesti i stanja koja se karakterišu narušenim imunitetom i lošim opštim stanjem organizma.

Mehanizam delovanja: Varumin predstavlja kompleksnu mešavinu farmaceutskih lekovitih biljaka. Deluje unutar ćelije na nivou Goldžijevog aparata, stabilizuje ćelijske odbrambene mehanizme što ga čini pogodnim za upotrebu kako kod bolesnih, tako i kod zdravih ljudi.

Nakon primene Varumina primećeno je poboljšanje apetita, metabolizma i opšteg stanja organizma, narušenog usled hroničnih bolesti ili štetnih dejstava određenih vidova terapija (lekovi, terapija zračenjem, hemioterapija).

Sve gore navedeno ga čini idealnim dodatkom standarnoj terapiji akutnih i hroničnih bolesti i stanja koja se karakterišu padom imuniteta i lošim opštim stanjem organizma.

Doziranje i način primene: Prvog dana se odjednom popije polovina bočice VARUMIN 1 (25 ml) jedan sat pre obroka. Drugog dana se popije druga polovina bočice (25 ml). Trećeg dana se počinje sa uzimanjem sadržaja bočice VARUMIN 2 i to jedna kafena kašičica (5 ml) na svakih 12 sati, najbolje ujutro i uveče, 1 sat pre obroka.

Vreme i trajanje terapije: Varumin se uzima kontinuirano u period od najmanje 4-6 nedelja. Poboljšanje opšteg stanja organizma i bolji rezultati analiza su dobar pokazatelj uspešnosti terapije.

Posebna upozorenja: Proizvod nije namenjen suplementaciji dece i adolescenata mlađih od 18 godina, trudnica i dojilja, kao ni osoba sa preosetljivošću na neki od sastojaka ili na sastojke biljaka iz familije Asteraceae. Uzimanje proizvoda se ne preporučuje kod gastričkog i duodenalnog ulkusa, intestinalne opstrukcije i stenoze, atonije, apendicitisa, inflamatornih oboljenja debelog creva (kronova bolest, ulcerativni kolitis), abdomenalnog bola nepoznate etiologije, dehidratacije ili bilo kog poremećaja funkcionisanja organa za stvaranje i izlučivanje žuči. Neophodno je konsultovanje sa lekarom kod korisnika na terapiji kardiotoničnim heterozidima, antiaritmicima, diureticima, kortikosteroidima ili korisnika koji uzimaju preparate slatkog korena (Liquiritiae Radix) u sastavu drugih biljnih lekovitih proizvoda i/ili dodataka ishrani, jer istovremena primena sa pomenutim lekovima, biljnim lekovitim proizvodima i dodacima ishrani može da poveća mogućnost razvoja simptoma disbalansa elektrolita, zbog povećanog izlučivanja kalijuma.

Neželjena delovanja: Do sada nije zabeležen ni jedan neželjeni efekat kod upotrebe Varumina.

Napomena: Proizvod čuvati u originalnom pakovanju, na sobnoj temperaturi (do 25°), na suvom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Pre upotrebe pročitati uputstvo !

Varumin je upisan u bazu podataka Ministarstva Republike Srbije br. 5812/2014 od 24.09.2014. godine.

Varumin® je registrovan kao tradicionalni biljni lek u Republici Makedoniji.

Registracioni status:
Makedonija – pomoćno lekovito sredstvo od 1990.
Makedonija – tradicionalni biljni lek od 2009.
SAD – dodatak ishrani od 2014.
Švedska – dodatak ishrani od 2010.
Bugarska – dodatak ishrani od 2004.
Slovačka – dodatak ishrani od 2013.
Hrvatska – dodatak ishrani od 2012.
Srbija – pomoćno lekovito sredstvo od 2003.
Srbija – dodatak ishrani od 2014.

U ponudi su i VARUTENSIN tablete i čaj, takođe prirodni biljni preparati koji poseduju hipotenzivno dejstvo, utiču na smanjenje nivoa holesterola i triglicerida.

VARUKLIM tablete i čaj ublažuju simptome menopauze, dok GLUKONORMIN predstavlja dodatnu terapiju kod bolesnika obolelih od dijabetesa i povoljno deluje na funkciju pankreasa.

VARUASCITOFIN čaj potpomaže izbacivanje tečnosti iz organizma, dok VARUPROSTIN tablete i čaj sa koprivom pomažu kod otežanog mokrenja i otklanjaju simprome hroničnog prostatitisa i benigne hipertrofije prostate.

PARADENTAL rastvor za jačanje desni, je preparat osvežavajućeg mirisa, namenjen sprečavanju i tretiranju paradentoze.

Isporuka na celoj teritoriji Srbije.
Poručivanje: e-mail:  apotekadren@gmail.com
Tel: 035/ 568182, 035/ 569-616