APSORBER VLAGE

apsorber-vlage-vlaga-grinje-budj-alergija

 

APSORBER VLAGE rešava probleme koje imate sa SUVIŠNOM VLAGOM – u kući, stanu, podrumu, magacinu, vikendici…

Sprečićete da se vlaga zadržava na hladnim zidovima, odeći, nameštaju, tepisima ili dragocenim knjigama. Ne dozvolite da vlaga ode tamo “gde ona hoće” – usmerite je ka APSORBERU VLAGE i odstranite iz prostorije. Time ćete sačuvati i zdravlje i predmete a boravak u prostoriji biće mnogo ugodniji. APSORBER VLAGE stvara zdravu i prijatnu klimu u prostorijama apsorbujući iz vazduha suvišnu vlagu sve dok se ne dostigne optimalni nivo vlažnosti vazduha (zona ugodnosti je između 45 i 65%), pri čemu ne troši nikakvu energiju. Pomoću specijalnih granulata, koji se sastoje od higroskopnih kristala kalcijum-hlorida, APSORBER VLAGE upija vodenu paru iz vodom zasišene prostorije formirajući tečni rastvor soli koji se sakuplja u donjem providnom delu posude. Dejstvo APSORBERA VLAGE nije trenutno već traje mesecima, a prikupljena tečnost je pokazatelj njegove efikasnosti. Vlaga, odnosno vodena para, stvara se disanjem i znojenjem ljudi, kuvanjem, tuširanjem, sušenjem i peglanjem odeće itd. Ukoliko nisu obezbeđeni dobra ventilacija prostorije i odgovarajuća temperatura, dolazi do pojave kondenzovane vode na prozorima i hladnim zidovima, neprijatnog mirisa ustajalog vazduha, ljuštenja boje na zidovima i plafonima kao i do pojave buđi, fleka na odeđi i kožnim predmetima, rđe na metalnim površinama i bubrenja drveta. Suvišna vlaga pogoduje razvoju alergena (grinja, bakterija, buđi…), a njen štetan uticaj na zdravlje ljudi veoma je opasan jer uvećana količina vlage u prostorijama povećava i rizik od dobijanja astme i raznih alergija – posebno kod dece. Takođe, vlaga prouzrokuje i reumatske bolove i bolove u mišićima, najčešće kod starijih osoba.

 REŠENJE ZA OVE PROBLEME JE APSORBER VLAGE

 

grinjeDokaz da je suvišna vlaga izuzetno opasna po zdravlje (naročito dece) možete pronaći na sajtu www.housedustmite.org (ovaj sajt preporučujemo svima!) na kome je na edukativan način, animiranim filmom i mnoštvom korisnih saveta, prikazano zašto je prisustvo grinja štetno po ljudski organizam i na koji način njihovo destruktivno dejstvo funkcioniše. Naime, grinje se ne vide “golim” okom (njihova veličina je oko 0,3 mm) a kada su uslovi za njihovo razmnožavanje odgovarajući (visoka vlažnost, neprovetravane i tamne prostorije) brzo se razmnožavaju tako da ih u običnom ćebetu bude oko 2 miliona!!! Njihov izmet, koji sadrži alergene, najopasniji je za čoveka jer, onako sitan i lagan, lako bude udahnut, a kada dospe u pluća njegovo destruktivno dejstvo razara vezivnu materiju izme|u ćelija u plućima što dovodi do njihovog izumiranja. Time je alergenima omogućen slobodan pristup ljudskom organizmu.

Kada postanemo svesni ove nevidljive opasnosti svima se nameće ključno pitanje: KAKO SE ODBRANITI OD GRINJA? Ti odgovori su dati i na ovom sajtu, a NAJVAŽNIJI savet glasi: SMANJITE VLAŽNOST VAZDUHA U VAŠEM DOMU jer se grinje ne mogu razmnožavati kada je relativna vlažnost u prostoriji ispod 64% !!! Važno je znati da se telo grinja sastoji od 80% vode i da se u prostorijama u kojima nema suvišne vlage grinje ne mogu razmnožavati a UPRAVO TAKVE USLOVE OBEZBEĐUJE APSORBER VLAGE. Ovo je veoma važan razlog zbog čega treba, i zimi i leti, koristiti APSORBER VLAGE.

  • Apsorber vlage sprečava pojavu kondenzacije, a samim tim i buđi Isušuje vlažne podrumske zidove u nedovoljno ventilisanim prostorijama.
  • Sprečava nastanak grinja i bakterija koje izazivaju alergije i infekcije disajnih puteva.
  • Sprečava pojavu moljaca i plesni, kao i neprijatnog mirisa u ormanima sa odećom. Stvara idealnu klimu za astmatičare i reumatske bolesnike.
  • Štiti osetljive elektronske uređaje kao što su televizori, računari, fotoaparati i sl.
  • U slučaju poplave u stanu ili pucanja cevi ubrzava proces isušivanja zidova.
  • Neizostavno potreban uređaj za korišćenje u vikendicama i kamp prikolicama, koje se duže vremena ne koriste (naročito ako su na planini ili moru).
  • Štiti dragocene zbirke, knjige u bibliotekama, filatelističke kolekcije i važna dokumenta.
  • Omogućava kvalitetnije skladištenje robe u magacinima. Produžava vek trajanja automobila kada se koristi u garaži.

 

Mesto postavljanja: APSORBER VLAGE možete postaviti na bilo kom mestu u prostoriji (na polici, plakaru, podu…), ali ga treba držati dalje od domašaja dece kako ne bi prevrnuli posudu i prosuli prikupljenu tečnost.

 

VAŽNO JE ZNATI DA JE U LETNJIM MESECIMA KONCENTRACIJA VLAGE U VAZDUHU ZNATNO VE]A

NEGO U ZIMSKOM PERIODU, PA SE PREPORU^UJE KONTINUALNO KORIŠ]ENJE APSORBERA VLAGE

I TOKOM LETA. ZBOG TOPLOG LETNJEG VAZDUHA, VLAGA NIJE TOLIKO PRIMETNA KAO ZIMI KADA SE KONDENZUJE NA ZIDOVIMA I PROZORIMA, ALI NJEN ŠTETAN UTICAJ JE I LETI STALNO PRISUTAN!!!
APOTEKA PARAĆIN
| NASLOVNA |SAVETOVALIŠTE |PROIZVODI |KOZMETIKA |APARATI |AKCIJA |

APOTEKA PARAĆIN