AKCIJA ESENSA

Ponedeljak 25.11.2013 promocija proizvođača ESENSE u apotekama Dren1 i Dren 2 (širok asortiman preparata protiv prehlade i kašlja, vitamina, preparata za kosti i zglobove)  uz svaki kupljen proizvod dobijate poklon proizvod.Akcija apoteka Dren Paracin

Sve  proizvode farmaceutske kuće ESENSA možete kupiti u apotekama Dren 1 i Dren 2 u Paraćinu.  Pogledajte asortiman farmaceutske kuće ESENSA.

ESENSA je društvo koje se bavi proizvodnjom dijetetskih suplemenata, medicinskih sredstava i kozmetike.

Esensa proizvodi su izrađeni od lekovitog bilja, koje je obrađeno odgovarajućim tehnološkim postupkom i oblikovano u finalni proizvod. Proizvodi se mogu naći u sledećim oblicima :

·        Čvrsti oblici ( tablete i kapsule )

·        Tečni oblici ( sirupi, rastvori )

·        Polutečni oblici ( masti, kreme, gelovi ).

Dijetetski suplementi predstavljaju dodatke ishrani, odnosno svaku aktivnu materiju koja se uzima na usta radi obogaćivanja ishrane, sprečavanja bolesti, jačanja snage, povećanja mišićne mase, ali uz preduslov da nije lek. Obično sadrži neku od sledećih komponenti : vitamine, minerale, lekovito bilje, njihove koncentrate, ekstrakte ili smeše.

Značaj vitamina u organizmu : Vitamini su organske materije neophodne za normalan tok biohemijskih i fizioloških procesa. U organizmu čoveka ne mogu da se sintetišu, pa se zato nazivaju egzogenim biokatalizatorima. U tkivu čoveka moguće je pretvaranje nekih provitamina u vitamine. Vitamini ne predstavljaju gradivni material za strukturne elemente ćelije i tkiva, niti imaju energetsku ulogu, već su neophodni za odvijanje brojnih enzimskih   reakcija. Svoju katalitičku aktivnost ispoljavaju u malim količinama, a njihov nedostatak dovodi do odgovarajućih metaboličkih poremećaja. Vitamini se sintetišu uglavnom u ćelijama biljaka i mikroorganizama, a njihovo odsustvo u hrani čoveka ima za posledicu pojavu oboljenja koja se nazivaju avitaminoze ( potpuni nedostatak vitamina u organizmu ).  Hipovitaminoze ( smanjena koncentracija vitamina u organizmu ). Uzroci manjka vitamina mogu biti nedovoljno uzimanje ili povećane potrebe – neodgovarajuća ishrana, probavne smetnje, povećane potrebe zbog preopterećenosti organizma (bolest, trudnoća, dojenje, sport i konzumiranje alkohola, nikotina). Vitamina  ima ukupno 13 i možemo ih podeliti na vitamine rastvorljive u vodi (vitamini B kompleksa i vit.C) koji se lako apsorbuju i višak se izbacuje putem urina, i na vitamine rastvorljive u mastima (A,D,E,K). Vitamini antioksidansi, koji neutrališu slobodne radikale su A, C, D, E, K i imaju ogroman značaj (oslobađanje tela od toksičnih materija, sprečavanje starenja, smanjenje rizika od raka, zaštita od pojave
srčanih, plućnih i drugih oboljenja, visokog krvnog pritiska.)

Loš, nezdrav način ishrane, izloženost stresu, pad imuniteta, hronični umor i visok stepen sportske aktivnosti su samo neki od razloga zašto ljudi uzmaju suplemente na bazi vitamina.

Preparati za zaštitu zglobova i kostiju :  Naporni, dugotrajni i česti treninzi predstavljaju stres za celo telo, između ostalog i za zglobove koji nam omogućavaju nesmetano kretanje. Neretko se u sportu događaju razna oštećenja, a i bol je čest pratilac tih promena. Stoga je od izuzetne važnosti zaštita zglobova.Kosti u svakom zglobu su obavijene hrskavicom koja predstavlja klizavi materijal koji omogućava da kosti lako klize jedna po drugoj. Gubljenjem njene elastičnosti može doći do smanjene pokretljivosti, bola, upale. Najčešće se i kao prevencija u zaštiti zglobova i kao terapija koristi glukozamin sulfat, hondroitin (doprinosi elastičnosti hrskavice, a i sprečava njenu razgradnju tako što blokira određene enzime u telu), metal sulfonil metan (utiče na čvrstinu i stabilnost vezivnog tkiva, a i izvor je sumpora koji je od velike važnosti za kosti), koji doprinose obnavljanju hrskavice što ujedno omogućava i veću fleksibilnost zgloba.

Preparati kod prehlade i kašlja : U hladnim danima najčešće dolazi do prehlade (otežanog disanja ) i kašalja ( odbrambeni mehanizam organizma u čišćenju disajnih puteva od sekreta i stranih tela ). Prvi simptomi jesu bol i crvenilo grla. Kod prehlade i kašlja su od značaja preparati koji u sebi sadrže jagorčevinu, bršljen, beli slez, propolis, timijan, žalfiju, ekstrakt cveta lipe, etarsko ulje eukaliptusa i mente, vitamin C.

| NASLOVNA |SAVETOVALIŠTE |PROIZVODI |KOZMETIKA |APARATI |AKCIJA |
APOTEKA PARAĆIN